Mijn verhaal

De ontdekkingsreis van bewustzijn staat centraal in mijn leven.

 

Mijn vader komt uit een vissersfamilie en was palingvisser op het IJsselmeer. De familie van mijn moeder had een grafkistenfabriek in Leeuwarden. Ik groeide op aan het water en in de natuur van Zuidwest Friesland. Leven en dood was een aanwezig thema.

Ik was een sensitief kind, hoewel ik me daar in mijn jeugd niet bewust van was. Ik ging ’s avonds vaak op de brug voor ons huis staan en tuurde naar de sterrenhemel. Ik ging graag naar de kerk, voor 'iets bijzonders' dat ik daar voelde. Op mijn zevende dacht ik al na over de ziel. Op latere leeftijd had ik paranormale ervaringen en ontdekte ik spirituele gaven.

 

In Delft ging ik studeren. Naast mijn technische studie las ik veel boeken over psychologie en filosofie, en discussieerde hierover met vrienden die deze vakken volgden in Leiden (tussen de meiden). In die tijd ging ik mediteren.

De ervaring met en nieuwsgierigheid naar bewustzijn zijn altijd gebleven. De wetenschapper, de filosoof en ‘de spirituele’ in mij verdiepten zich allemaal op hun eigen manier in bewustzijn. In mijn werk gaf ik hier ook ruimte aan, in mijn eigen ‘zijn’ en in de bewuste ontwikkeling van en samenwerking met collega’s en partners.

 

Deze website gaat over ‘bewust leven en zijn, in onze complexe wereld, in een fascinerend universum’. Wat is bewust leven? Hoe kun je ‘praktisch bewust’ zijn? Hoe kun je ruimte geven aan bewustwording, en ‘bewustzijn manifesteren’ te midden van alle hectiek in ons en om ons heen? 

Met nieuwgierigheid en plezier werk ik aan deze vragen en leef ik de antwoorden, in mijn dagelijks leven en op deze website.